Wijkplatformbijeenkomst van woensdag 11 maart

Nico v/d Vliet opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Het thema voor deze avond is de veranderingen in de zorg.

Lenie Claesens senior advisseur sociaal domein v/d gemeente vertelt dat er teveel chronisch zieken en ouderen zijn waardoor de zorg steeds duurder wordt AWBZ is naar de gemeente verhuisd dit is ee verzekering en het WMO is een voorziening. Onze wijk telt ongeveer 7000 inwoners en daarvan hebben 264 huishoudens hulp in de huishouding,deze wordt komend jaar met 40 % gekort. Begeleiding individueel en dagopvang telt 240 personen en wordt 25 % gekort en Jeugd wet wordt met 10 % gekort. Er wordt nu meer gekeken naar het zelf kunnen of hulp van familie of buren, tevens wordt er gekeken per gezin en niet meer per individu, dus meer samen bundelen. En dan pas wordt er de echt nodige hulp ingezet. Karin Keur wijkcoach Ossenkoppelerhoek omschrijft hoe de herindicatie eruit gaat zien. Eerst komt er een huisbezoek dan wordt gekeken naar de leefsituatie, familie omstandigheden en de hulp van de buren, daarna pas de hulpvoorziening. Dit kan dus minde uitvallen. Ook zijn er taken die de hulp niet meer mag doen en waarvoor de cliënt zelf maar iemand moet charteren of in moet huren. Bereikbaarheid wijkcoaches is het wijkgebouw het kantoor aan de Plesmanweg of het gemeentehuis. De PGB is per 1 januari veranderd, deze wordt niet meer rechtstreeks op de cliënt zijn rekening gestort maar komt onder beheer van het SVB, de cliënt moet nu de rekeningen door sturen naar het SVB en deze zal ze dan rechtstreeks betalen. De vele veranderingen is voor iedereen afwachten maar er wordt wel geëvalueerd bij cliënt en instanties en gemeente of het allemaal goed gaat.

Anja Timmer feliciteert iedereen met de nieuwe naam van het wijkgebouw, dat nu officieel De Driehoek heet. Eind maart begint de verhuizing van de inboedel van het oude gemeente huis naar het nieuwe en op 30 maart opent het nieuwe gemeentehuis haar deuren. Er komen nog rondleidingen door het stadhuis en zij raad een ieder aan om te gaan kijken, vanaf de 19de verdieping heb je een heel mooi uitzicht over de stad.

Evy Goessen deelt mee dat Almelo promotie heel veel evenementen organiseert in Almelo alleen dit jaar al 162 geheel door vrijwilligers. Deze evenementen zijn al tijd geheel gratis te bezoeken. Ook heeft Almelo altijd wat te doen heeft een eigen App (uit in Almelo ). Wekelijks wordt er een pagina in Almelo`s weekblad geplaatst een ieder die een evenement heeft kan deze 14 dagen van te voren doorgeven aan Almelo Promotie en deze kan dan in de agenda op de pagina geplaatst worden.Tevens heeft Almelo Promotie 3 wandelroutes in kaart gebracht te weten de Architectuur, Kunst en Waterwandelroute deze zijn ook te verkrijgen bij het VVV en de bibliotheek.

Nico bedankt de sprekers met een bosje bloemen en kondigt de pauze aan.

Na de Pauze kondigt Nico Rene Abbink aan, deze werkt met allemaal vrijwilligers bij Almelo doet mee. Zij helpen mensn met het invullen van formulieren en het aanvrage van bijzondere bijstand voor sport en cultuur. Deze vergoeding wordt of rechtstreeks aan de instanties of per voucher uitbetaald, dit om te voorkomen dat het geld niet anderszins gebruikt wordt. Voorwaarde is wel dat de vereniging of activiteit wel in Amelo moet zijn. Almelo doet mee zit aan de rietstraat en is vor heel Almelo bedoeld en niet alleen voor één wijk.

Nico vertelt dat de volgende wijkplatformbijeenkomst zal plaatsvinden op 10 Juni en het thema is dan de plannen van de woningstichtingen in de wijk.

Johan de Ruiter doet een oproep voor vrijwilligers voor het komende Rembrandt Fiësta 5 en 6 juni.

Hans Bijker meldt vanuit de werkgroep verkeer en milieu dat er word gekeken naar de problematiek rondom de Titus Brandsmahof.

Helma Weinreder vertelt dat de laatste berichten van Broeder Jan zeer positief zijn, dat hij graag op de hoogte gehouden wil worden en dat als er iets bijzonders in de wijk is hij ook graag nog eens wil komen, daar hij nu ook weer kan reizen.

Nico bedankt iedereen en sluit deze bijeenkomst en nodigt iedereen uit voor een drankje en gelegenheid tot napraten in de ontvangsthal van het wijkgebouw.

 

Voor een foto impressie klik hier

Total Page Visits: 446 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.