Wijkplatformbijeenkomst 9 september 2015

HPIM3550

Nico opent de bijeenkomst en heet iedereen van harte welkom. Hij meldt dat er een aantal wijzigingen in de agenda zijn en dat Anja Timmer mag beginnen vanwege dat zij op tijd weer weg moet.

Anja vertelt dat de gemeente op zoek is hoe 15 miljoen te bezuinigen. In oktober wordt in de gemeenteraad de begroting besproken. De gemeente heeft al afscheid genomen van 140 fte`s (= voltijd werknemers).

Er wordt druk gewerkt aan de wijkagenda, open ogen en oren in de wijk, hoe de wijk gezonder te maken.

Aanstaande zaterdag 12 september is er een open monumenten dag in de oude Riet mavo aan de Violierstraat. Zondag 27 september is er een burendag in de Almelooose Cuyp aan de Rembrandtlaan.

Verder meldt zij dat de betekenis van de schets van het Rembrandtveld nog wordt onderzocht en vraagt een ieder er eens rustig naar te kijken en evt. de voor of tegens te uiten.

Ze bedankt alle aanwezigen voor hun belangstelling.

 

Nico bedankt Anja en geeft aan Peter van Heteren het woord.

Peter van Heteren vertelt over het armoede pact.

Samen zijn we sterker.                                                                                                   Armoede raakt ons allemaal.                                                                                           Het begin van meer en beter.

Diverse stichtingen en verenigingen steunen dit project.

Er is geen geld maar toch gaan ze iets realiseren door met goede ideeën te komen.

 

Nico bedankt Peter van Heteren met het overhandigen van een fles wijn en kondigt de Hr. Klein Kromhof aan.

De Hr. Klein Kromhof geeft uitleg over de oude stadsbank, deze heeft jaren leeggestaan en heeft nu een andere invulling gekregen. De dienstverlening wordt eraf gehaald. Nu wordt het wonen en kantoor. Dat vonden de omwonenden prima. De nieuwe bewoners vragen ineens een garage aan van 11 bij 11 bij 5,5 meter. Dit vonden de omwonenden toch wel erg hoog, dus er ontstaat veel onrust. Door het niet communiceren over de grote is er nu veel onvrede. Als er een sjofel in geplaatst zou worden wordt het verkeer en het milieu erg geschaad door bedrijfsvoertuigen. Het wijkplatform wordt opgeroepen hier iets aan te doen. Een toelichting hierop kunt u vinden elders op deze site. Klik hier

 

Nico bedankt de Hr. Klein Kromhof voor zijn uitleg en kondigt Herman Beckers aan van de Buurtcoaches.

Herman vertelt dat de buurtcoaches opgestart waren met de bedoeling om bij mensen achter de voordeur te kijken en zo nodig deze te verwijzen naar de juiste instanties of zorgverleners. Dit project is nu gestopt en de buurtcoaches hebben besloten om zelfstandig verder te gaan met een iets andere invulling.

Ze hebben een plan gemaakt voor 2016 waarin zij allerlei activiteiten willen organiseren voor bepaalde doelgroepen. Als eerste zal in de Beeklust een week vol activiteiten gaan plaatsvinden in 2016, met veel reclame van kranten, radio en televisie. In november moet de agenda klaar zijn en hopen ze sponsoren te vinden, die deze activiteiten willen bekostigen.

Tevens willen ze De dag van de lach weer nieuw leven in blazen, na al 2 jaar niet meer te hebben plaatsgevonden.

Hij hoopt om op een volgend wijkplatformbijeenkomst meer over deze agenda te mogen vertellen.

 

Nico bedankt ook hem met een fles wijn en geeft het woord aan Crista van Hoven van Scoop.

Crista werkt al 5 jaar bij scoop en zij vertelt over de vrijwilligers bank die scoop opgezet heeft. Deze bank brengt vrijwilligersorganisaties samen met potentiële vrijwilligers. U kunt via een website ( www.scoopwelzijn.nl/vacaturezoeken ) zelf passend vrijwilligerswerk zoeken, maar u kunt ook langskomen op het spreekuur in de bibliotheek waar een medewerker u graag wil helpen bij het vinden van passend vrijwilligers werk. U heeft een ruime keuze aan vacatures zowel voor éénmalige als langdurige klussen.

Het spreekuur in de bibliotheek is:

Dinsdag 10.00-17.00 uur, Woensdag 10.00-14.00 uur, Donderdag 10.00-17.00 uur

 

Nico bedankt haar voor haar bijdrage en hoopt iedereen na de pauze weer te zien.

Na de pauze geeft Nico aan dat wij een vereniging zijn en dat houdt in dat er een rooster komt met aftreden. Tevens kunt u dan een iemand aandragen voor de één of andere functie in het bestuur. Verder vraagt hij om nieuws vanuit de werkgroepen.

Johan de Ruiter van het Rembrandt Fiësta vertelt dat hij is afgetreden als voorzitter en tevens als vrijwilliger van het Fiësta en dat er met hem nog een paar bestuursleden zich hebben afgemeld en roept dan ook iedereen op om vervanging van deze functie`s om het Rembrandt Fiësta niet verloren te laten gaan. Het huidige bestuur zal er alles aan doen om vervanging te vinden.

Verkeer en milieu heeft niets te melden.

Fred kobes van de Almelooose Cuyp geeft aan dat het thema voor de burendag van 27 september Proef en beleef de ossenkoppelerhoek is. Deze burendag zal beginnen om 13.00 uur op de Almelooose Cuyp aan de Rembrandtlaan.

Joop Martens van de wijkkrant de Veurbode verontschuldigt zich voor het dubbel geplaatste artikel in de wijkkrant en voor het ongeplaatste artikel van Wiebke van de Vliet-Dijkstra. Tevens vertelt hij dat het wijkplatform een buurtdag organiseert in wijkcentrum de Driehoek. Het idee is om op 31 oktober in en rondom het wijkcentrum een ”open huis” te organiseren met de volgende activiteiten:

– kledingbeurs; – “laat u eens verwennen”; – rommelmarkt en – demonstraties van diverse wijk centrumgebruikers.

U kunt dus kennis maken met uw buren en de diverse gebruikers van het wijkcentrum.

Jan Aaldenberg roept iedereen op voor de Almelo Allee op 20 september 2015. Voor info kunnen de mensen de website bezoeken. Er worden afstanden gelopen van 2 – 5 – 7 en 10 kilometer het eindpunt is een boerderij die zijn deuren opent en waar iedereen ook de dieren mag knuffelen. Al met al een groot spektakel dus komt allen naar de groene long in het hartje van Almelo. Tevens geeft hij aan dat hij wil proberen om Almelo Allee ook eens in onze eigen groene long te realiseren want dat is toch ook een mooie omgeving.

 

Nico sluit af met de rondvraag en bedankt iedereen voor deze levendige avond.

 

Voor een foto impressie klik hier

 

 

 

 

Total Page Visits: 544 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.