Wijkplatformbijeenkomst 14 september 2016

hpim4002

Nico verwelkomt alle aanwezigen en onze burgemeester Jon Hermans. Hij heeft voor haar een powerpoint presentatie van de wijk. De burgemeester geeft aan dat je voor problemen en of aanmerkingen nog steeds bij haar terecht kunt. Nico legt uit hoe het wijkcentrum tot stand is gekomen en wat er allemaal te doen is en benadrukt het belang van een wijkcentrum.

Burgemeester Jon Hermans vertelt dat wij goed moeten aan blijven geven waarom een wijkgebouw moet blijven. Ze bedankt ons voor alles en neemt afscheid. Nico bedankt haar met een symbolisch geschenk voor de 3 wijken van het wijkplatform.

Buurtpreventie legt uit wat zij doen voor de wijk. Ze zijn sinds 2011 actief. Minimaal 1x per week lopen of fietsen ze door de wijk. Ze hebben met een aparte mobiele telefoon rechtstreeks contact met politie en 112. Ze krijgen af en toe workshops van de politie waar ze op moeten letten.

Nico legt uit dat Joost van de Whats App groep onbereikbaar is en geeft het woord aan de Wijkagent Henk Buis.

Henk vertelt over babbeltrucs, pinpas fraude, zakkenrollers en inbraken. Wees alert, wees niet bang om 112 te bellen. Vind u achteraf iets verdacht bel dan 0900-8844. Voor anonieme info belt u 0800-7000. Statistisch gezien zijn er weinig inbraken geweest in 2016 -9 in verhouding tot in 2015-32, 2014-33, 2013-49. Nico bedankt voor zijn uitleg en geeft het woord aan Sylvia Schuite.

Sylvia vertelt dat het een drukke week is rondom het afscheid van de burgemeester op 24 september is het officiële afscheid. Tevens vertelt ze dat de agenda bijna klaar is en dat deze de komende weken bij de mensen in de bus komt.

Nieuws uit de werkgroepen:

Almelooose cuyp meldt open huis turkse vereniging op 7 en 8 october.

Veurbode: Als er niets veranderd het zij bestuurlijk en of met mensen die een stukje willen schrijven of iets willen organiseren dan stopt de Wijkkrant mei 2017.

Verkeerscommisie: Geen nieuws.

Mary Schumer legt uit dat de buurvrouw cq buurman is begonnen met een maaltijd voorziening. Voor een kleine bijdrage kun je hier een maaltijd nuttigen. Het begon met 7 maar momenteel zijn er al 14 deelnemers, de bedoeling is om een groep van ongeveer 25 mensen te krijgen.

Nico sluit de bijeenkomst af en nodigt uit voor een hapje en een drankje.

 

Voor een foto impressie klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Total Page Visits: 788 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.