Wijkplatformbijeenkomst 13 juni 2016

HPIM3961

Jan Aaldenberg opent deze bijeenkomst en heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat het Rembrandt Fiësta een groot succes was en bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet zonder hen was het nooit zo`n succes geworden. Hij vraagt of er nog op of aanmerkingen zijn op de notulen van de vorige WP avond. Deze zijn er niet. Het thema voor deze avond is senioren in beweging. Hij geeft het woord aan Jelle Brinks.

Jelle Brinks is van het Sportbedrijf Almelo en is samen met een collega actief betrokken bij 6 sportverenigingen en zij geloven in de kracht van deze clubs. Hij geeft als voorbeeld een verhaal dat ook in het nieuws is geweest.

Halla woont al 16 jaar in Nederland en is twee jaar geleden verlaten door haar man en had in die 14 jaar niets aan inburgering gedaan. Zij wilde niet alleen thuis blijven zitten en wilde inburgeren in de buurt en is nu al 2 jaar actief als vrijwilligster bij de verenigingen. De mensen van Scoop en de Soweco moeten mensen in een uitkering laten participeren voor 16 tot 20 uur en zij kunnen ook opleidingen aanbieden. Wij zijn geen concurrentie  van scoop maar versterken elkaar juist. De gasten worden verzocht om op te schrijven wat zij voor het vereniging`s leven vroeger hebben betekent. Diverse activiteiten kwamen voorbij van kleding naaien voor de wandelclub en bardiensten in sportkantine`s tot zelfs het bouwen van een gebouw.

Anja Timmer vond het Rembrandt Fiësta ook een groot succes en vond het mooi dat de Burgemeester Jon Hermans de opening had gedaan. De bouw van de stadsbank komt 1 juli voor, er is al wel met de bouw begonnen maar dat is hun probleem als de rechter anders zou beslissen. Het veldje bij de Compaan is beplant met bloemen en er komen nog 2 doelen te staan voor het voetballen, evt. nog een paar bankjes en speeltoestellen en misschien nog wel een hondenspeelplaats. Anja is bij de Rozentuin geweest en heeft daar een rondleiding gehad. De buurtbemiddeling heeft 16 mensen opgeleid. Alfons Lucas is de nieuwe vertegenwoordiger voor de Molukse gemeenschap in het wijkplatform. Anja weet nog niet wanneer ze nu precies weggaat, daar ze nog niet weet wie haar opvolger wordt en wanneer hij/zij komt.

Verkeer en Milieu brengt 18 aandachtspunten in, in de volgende vergadering.

Veurbode vraagt om mensen voor een bestuursfunctie of om eens een stukje te schrijven.

Jan Aaldenberg geeft het woord aan de mensen van het Meester Siebelinkhuis.

Marja vertelt en toont een filmpje over het ontstaan en de eerste bouw van het Meester Siebelinkhuis. Drie verenigingen voegden zich samen, Helpt Elkander, Zorgenkind en Stichting Philadelphia. In 1975 is het geopend door de staatssecretaris. Een Clubhuis voor kinderen met een verstandelijke handicap uit de Regio, maar ook voor sociaal psychisch gestoorde mensen of mensen die sociaal geïsoleerd zijn. De vrijwilligers begeleiden ze en vaak durven ze na een tijd zelf ook weer iets te ondernemen.

Ellen vertelt over het Fun-ie-Fit centrum. Daar kunnen mensen met hun lichaams bewegingen computer spellen bedienen, van skiën tot voetballen, bowlen etc.

Hanny vertelt over de beleef en beweeg tuin, als je door de tuin wandelt kom je telkens borden tegen met opdrachten om te bewegen.

Jan en Nico bedanken de sprekers en overhandigen hen een klein presentje. Jan nodigt iedereen uit voor de rondvraag, maar er heeft niemand iets te melden. Hij vraagt of iedereen het leuk vond tot nu toe en nodigt een ieder uit deel te nemen aan de Fun-ie-Fit onder het genot van een drankje en een hapje.

Voor een  foto impressie klik hier

 

Total Page Visits: 1823 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.