Wijkplatformbijeenkomst 10 juni 2015

HPIM3380

Nico opent de bijeenkomst met 2 aanpassingen op de agenda. Jan Kamst van St Joseph verontschuldigt zich voor zijn afwezigheid en daarvoor in de plaats zal Peter van de Hout van Beter Wonen samen met Corinne Steffens voor beide wooncorporaties het woord doen.

De heer Hasan Murt wil graag de e-mail adressen van alle aanwezigen voor het sturen van een enquete over de invulling van basisschool de Heemde.

Nico vertelt nog even dat de houtsnijders een nieuw deksel hebben gemaakt voor het kistje van de voorzittershamer met het nieuwe logo van Wijkcentrum de Driehoek en bedankt hen hiervoor.

Peter van de Hout voelt zich op vertrouwde bodem en zegt dat het een beetje als thuiskomen voelt. Hij vertelt over het ondernemingsplan 2015-2017. De herzieningswet: De corporaties moeten terug naar hun kerntaken. De relatie tussen de corporaties en de gemeente: De gemeente krijgt meer inspraak. De relatie tussen de corporaties en de bewoners: De bewoners krijgen meer zeggenschap over het beleid.

St.Josephs actieve inzet op leefbaarheid voor het sociale vlak, nieuwe verbindingen maken voor het armoedepact met een goede communicatie met de bewoners.

Beter Wonen en St. Joseph zullen meer samenwerken: De begroting, volgorde van investeringen, wie, wat en hoe ze het zullen doen.

Intensivering van het overleg met de gemeente, ambtenaren, gemeenteraad en het college en de wijkraden.

Er is in Twente een krimp, kleinere huishoudens, het was 2,4 en is nu nog maar 1,6 personen per huishouden. De grijze golf neemt ook toe.

Inschrijving gaat tegenwoordig via het Woonburo Almelo. U bepaaalt zelf waar u wilt wonen, woonomgeving en huurklasse en u kunt zelf digitaal reageren. Het wordt een transparante verantwoording.

2014-2018 Beter Wonen wil beschikbare en betaalbare woningen realiseren. Flexibele woningen met 2 slaapkamers geschikt voor rollators, rolstoelen en scootmobielen.

Optimale dienstverlening dicht bij de klant, huismeesters en conciërges. Samen werken aan vitale buurten. Op een slimme manier werken en kijken naar de behoeften.

Corinne zal meer ingaan op de wijk daar zij wijkondersteunster is van de Ossenkoppelerhoek en de Beeklust. Er zijn twee complexen op de Beeklust gebouwd aan de Rombout Verhulstlaan. Er is een flat gesloopt aan de Albert Cuypstraat met een tijdelijke inrichting.

In de toekomst gaat de flat aan de Jacob van Ruysdaalstraat  en de kopse flat aan de Gerard Doustraat eraf.

Men is nog bezig met de tijdelijke inrichting van de Maardijk, er ligt nog een oproep aan de bewoners om mee te denken en te werken aan de realisering hiervan.

Alle woningen met een G of F energielabel worden verbeterd of gesloopt. Er worden meer energiezuinige woningen gebouwd.

Na de pauze kondigt Nico nog even aan dat de nieuwe Veurbode nog achter in de zaal ligt.

Syvia Schuitte, stadsdeelcoördinator vertelt over de agenda. Zij stelt Ptissam Tazi voor als nieuw lid van het wijkteam en als gedeeltelijke vervangster van Anne-Marie Pleyhuis van Scoop.

Het wijkteam werkt aan meer leefbaarheid, meer samen doen, leren en werken en invulling van de vrije tijd. Mensen stimuleren te sporten en/of te helpen bij activiteiten en te ondersteunen waar nodig. Wonen en Veiligheid.

De wijkagenda is voor de wijkbewoners maar ook door de wijkbewoners.De wijkagenda is in hoofdzaak alleen in de aandachtswijken. Samen kijken naar wat belangrijk is voor de wijk.

De Stedelijke werkgroep kijkt mee naar de aandachtswijken, maar er moet zeker ook gekeken worden naar de krachten in de wijk en niet naar de reeds al bekende activiteiten in de wijk, maar juist naar die kleine groepjes, loopgroepjes, breiclubjes, kaartclubs etc. Ook op het Rembrandt Fiësta is er gepraat met bewoners over de activiteiten en de kracht van de wijk. Onderwijl wordt er een dia voorstelling gegeven van het Rembrandt Fiësta met foto`s gemaakt door Jan Pleijhuis.

De kascommissie bestaande uit  Johan de Ruiter en Helma Weinreder hebben de penningmeester Fred Kobes gedetacheerd en de volgende kascommissie is samengesteld uit Johan de Ruiter en Coby Aaldenberg.

Anja Timmer vertelt dat de expositie van de Rembrandtschildertjes dit najaar in het nieuwe stadhuis zal plaatsvinden. Zij vond het Rembrandt Fiësta een heel mooi en geslaagd feest.

Verder zal de zorg toch echt gaan veranderen vanwege de vele bezuinigingen en kunnen mensen voor € 8,75 per uur zorg bijkopen, alleen weet zij niet of dat éénmalig kan of alleen vaststaand elke week, dit zou zij nog uitzoeken.

Eén vraag uit de zaal over dat er aan de Jan Tooropstraat gras is gezaaid op geel zand dus dat dat gras niet opkomt. Jan Pleijhuis zal daar later op terug komen.

Johan de Ruiter bedankt het wijkteam voor hun mooie foto`s en lovende woorden, mede bedankt hij alle vrijwilligers voor hun inzet, want zonder hen had het nooit zo`n geslaagd feest kunnen worden.

Nico sluit af met de rondvraag en ik (Helma Weinreder) doe een oproep aan alle aanwezigen om meer kopij in te sturen voor de Veurbode, zodat niet telkens alles op één persoon neerkomt.

Nico vertelt nog dat zijn vrouw één pagina voor haar rekening neemt met een verhaal over een plant of een boom. Hij bedankt iedereen voor hun aanwezigheid en nodigt iedereen aan de bar voor een drankje en een hapje.

Voor een fotoimpressie klik hier

Total Page Visits: 481 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.