Werving vrijwilligers begeleid boodschappen

Doe mee met begeleid boodschappen in Twente

Voor veel ouderen is  boodschappen doen niet alleen iets praktisch, maar vooral ook een belangrijk moment om sociaal actief te zijn. Ze zijn er even uit, ontmoeten mensen en bepalen zelf wat er in hun eigen mandje belandt. Daarom willen Menzis, Albert Heijn en SIZTwente een boodschappen dienst gaan starten bij jou in de buurt. We richten ons op ouderen die nog graag zelf boodschappen willen doen, maar voor wie het net iets te zwaar is geworden om zelf naar de winkel te gaan.

Wat is begeleid boodschappen?

In plaats van boodschappen bezorgen aan huis, willen we het voor ouderen mogelijk maken van zelf boodschappen doen voor groepjes ouderen en samen koffie drinken in de winkel. Eén keer per week, op een vast tijdstip, halen vrijwilligers een aantal ouderen op om samen boodschappen te gaan doen in de buurt. In de winkel staat een kopje koffie en wat lekkers klaar, zodat het groepje ook even gezellig met elkaar in gesprek kan gaan.

Helpt u mee?

Wij doen er alles aan om van begeleid boodschappen doen voor ouderen een succes te maken, maar zonder uw hulp gaat dat niet lukken. Wij zoeken vrijwilligers die met hun eigen auto wekelijks 2 à 3 ouderen naar de winkel en weer naar huis willen vervoeren en die in de supermarkt de ouderen willen helpen waar nodig. U ontvangt daarvoor een onkostenvergoeding.

Bent u enthousiast of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via:

Telefoon: 085 – 7731720

E-mail: almelo@siztwente.nl

Total Page Visits: 568 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.