VOLKSTUIN “ ‘t LANDJE”

(voorheen “ ’t veurbrook”)

 “Een nieuw jaar een nieuwe hobby…”

Waarom een volkstuin?

Sommige mensen denken en twijfelen er wel eens over, sommigen overschatten het en nog veel vaker wordt het door mensen onderschat.

Waarom, als je twijfelt, het niet gewoon eens een jaar proberen? Je betaalt per jaar, vind je het niets, dan kun je aan het einde van het jaar je tuin gewoon weer opzeggen, onkruidvrij maken en is er niets verloren; maar ben je een ervaring rijker en hoef je niet meer te twijfelen.

De voordelen van een volkstuin :

– Contact met andere mensen die van tuinieren houden.

– Je kunt van april tot februari van de tuin eten, veel lekkerder en gezonder  dan uit de winkel.

– Een gezonde hobby: je bent fysiek bezig, in de buitenlucht, je eet je zelfgeteelde groenten en fruit. En het nodigt uit tot een andere hobby: koken.

– Rustgevend: Soms is het zwaar werk, soms inspannend, soms ontspannend, soms ook onkruid wieden. Je bent er, als je wilt, op jezelf en dat kan in deze hectische wereld soms wel eens erg prettig zijn.

– Leerzaam: als je een beetje logisch denkt en je ogen en oren open houdt zie je van alles gebeuren; groenten die op de ene plaats beter groeien dan op een andere plaats, hoe makkelijk en natuurlijk het eigenlijk is om zelf compost te maken, welke bloemen welke insecten aantrekken, en noem zo maar op.

leerzaam voor jezelf, maar ook voor je (klein)kinderen.

 

Waar moet je rekening mee houden:

– Onkruid:  Het onkruid wieden is vaak iets waar nieuwe volkstuinders zich ernstig in vergissen. Nieuwe leden zaaien wel eens wat in april en komen dan 3 weken niet – dan is het onkruid al 3 x keer zo groot als de gezaaide groente. Onderschat onkruid niet!

– Tijd: tuinieren is vooral veel zaaien, verspenen, planten, wieden en water geven, dat moet regelmatig uitgevoerd worden om een goede oogst te krijgen..

– Vakantie: zorg dat de tuin in orde is als je weggaat, regel met iemand op de volkstuin dat hij/zij water voor je geeft als het nodig is (en doe dat vooral dan ook terug).

Waarom een volkstuin bij ‘t Landje….?

Volkstuin ‘t Landje is een klein complex met 30 volkstuinen, rustig gelegen aan het kanaal aan de rand van het Windmolenbroek. De tuinen worden netjes onderhouden.

Momenteel zijn er nog een aantal tuinen beschikbaar, deze tuinen zijn onkruidvrij en plantklaar!

Mensen die een nieuwe hobby zoeken, die graag biologisch willen eten, die met hun (klein)kinderen graag iets met tuinieren en de natuur willen doen, zijn van harte welkom!

Geinteresseerd???

Wat let je om het gewoon eens te proberen? Wie weet …word je ‘gegrepen’ door het volkstuin-tuinieren en heb je spijt dat je niet eerder de stap hebt gezet, want …….

Groene vingers kun je kweken!

Voor vrijblijvende informatie:

Ab Olden: 06-33708100 / olden.a.m@gmail.com

Bert Smit: 06-81144748 / bertensiny@icloud.com

Total Page Visits: 999 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.