Van Almelooo Naar Riooo!

Van Almelo naar Rio

Almelo Promotie, AAFM (Omroep Almelo) en Sportbedrijf Almelo hebben de handen ineen geslagen met Almelose topsporters Reshmie Oogink (taekwondo) en Iris Tjonk (zwemmen). Door middel van de Facebook pagina ‘Van Almelo Naar Rio’ zijn Reshmie en Iris ‘real time’ te volgen op hun weg naar de Olympische Spelen in Rio (2016).

Almelo broedplaats voor talent

Reshmie en Iris houden vanaf 1 mei 2015 de volgers van de Facebook pagina ‘Van Almelo Naar Rio’ via hun GoPro’s op de hoogte met live video blogs, foto’s en wist-je-datjes. Het bijzondere aan deze online campagne is, dat beide topsporters uit Almelo komen en het begin van hun sportcarrière dan ook in Almelo gestart zijn. Almelo brengt topsporttalenten naar de Olympische Spelen in Rio 2016!

Topsporttalent Iris Tjonk

Iris Tjonk kwam op 10-jarige leeftijd in aanraking met het wedstrijdzwemmen bij zwemvereniging De Veene in Almelo. Later ging ze bij zwemvereniging WS Twente in Hengelo trainen. Op het Europees Jeugd Olympisch Festival zomer 2013 in Utrecht behaalde Tjonk de zilveren medaille op de 100 meter rugslag. Tijdens de Amsterdam Swim Cup 2014 zwom ze drie limieten, op de 50, 100 en 200 meter rugslag, voor de Europese Spelen 2015 in Bakoe. Op de 100 meter rugslag benaderde ze de limiet voor de wereldkampioenschappen zwemmen 2015 tot op 0,33 seconde, haar 1.01,58 was tevens de vijfde tijd ooit gezwommen door een Nederlandse zwemster.

Topsporttalent Reshmie Oogink

Reshmie Oogink is een Nederlandse taekwondoka. Zij is meervoudig Nederlands kampioene en vertegenwoordigde haar land bij verschillende grote internationale toernooien. Oogink begon op vijfjarige leeftijd met taekwondo in de sportschool van haar vader in Apeldoorn. Op 13-jarige leeftijd kwam ze in de Nederlandse juniorenselectie. In 2005 behaalde ze tijdens de junioren Europese kampioenschappen in Baku de gouden medaille in de klasse -59KG. In 2006 werd ze vierde tijdens de volgende EJK. Bij de senioren won Oogink in enkele jaren diverse titels. Zo schreef ze de Dutch Open en German Open twee keer op haar naam.

Volg onze Almelose topsporttalenten op weg naar Rio 2016! www.facebook.com/VanAlmeloNaarRio

Total Page Visits: 494 - Today Page Visits: 2

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.