Uitnodiging Startconferentie Erbij Almelo

Donderdag 14 november 2019 om 14.00 uur in het stadhuis Almelo

De coalitie Erbij Almelo nodigt u van harte uit deel te nemen aan de startconferentie Erbij Almelo, voor een gezamenlijke aanpak van eenzaamheid en een dementievriendelijk Almelo. U bent donderdag 14 november welkom op de 19e verdieping van het stadhuis van Almelo. De bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur.


PROGRAMMA STARTCONFERENTIE

13.45 uur Inloop met koffie / thee
14.00 uur Opening door dagvoorzitter Monique Sleiderink,
bekend van RTV Oost
14.10 uur Het belang van lokale acties en verbinding tegen eenzaamheid,
door Eugène van Mierlo, wethouder Zorg
14.25 uur Inzicht in Alzheimer,
door Truus Kamphuis, voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Twente
14.45 uur – pauze –
15.00 uur Meedoen in Almelo – persoonlijke verhalen van Demi Blauw en Coen Mulder
15.15 uur Paneldiscussie met ondernemers en betrokkenen, waaronder Heracles AlmeloChristel Bruggink van Zuiver, Ine Bonke van Dementie Twente, Miriam Jansen van Humanitas en Eugène van Mierlo, wethouder Zorg
16.00 uur Intentie en inspiratie
16.10 uur Afsluiting en netwerkborrel

Meer dan 30.000 Almeloërs…
Wist u dat meer dan 30.000 inwoners van onze stad zich in meer of mindere mate eenzaam voelen? Lokale partners en de gemeente hebben zich verenigd in de coalitie Erbij. Om sámen het verschil te maken voor mensen die zich nu alleen voelen. Of die door dementie steeds minder sociaal actief zijn.

Samenwerking en verbinding
Almelo kent al tal van initiatieven waarbij inwoners gestimuleerd worden mee te doen. De Coalitie Erbij Almelo verbindt organisaties en professionals die sociale betrokkenheid onder inwoners vergroten. Niet nog meer activiteiten maar intensievere samenwerking en meer verbinding bij alle initiatieven die er zijn. We vragen verenigingen, maatschappelijke organisaties maar vooral ook ondernemers mee te denken over een gezamenlijke aanpak. Omdat de motivatie om iets aan eenzaamheid te doen veel verder reikt dan de wereld van zorg en welzijn.

Kom Erbij en doe mee
De conferentie is het startmoment voor de Coalitie Erbij Almelo. Als u interesse heeft om ook na de conferentie betrokken te zijn bij onze netwerkorganisatie of wilt u bijdragen aan onze doelstelling, dan nodigen wij u graag uit onderdeel te worden van de Coalitie.

We hopen u op donderdag 14 november te mogen verwelkomen. U kunt zich aanmelden tot 6 november bij Barbara van der Kolk van de gemeente Almelo via b.vanderkolk@almelo.nl.

Met vriendelijke groet,
Emma Hoogers, voorzitter Coalitie Erbij Almelo

Total Page Visits: 563 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.