Toeristische sector Almelo draait goed zomerseizoen

Logo Almelo promotie

Het zomerseizoen is voorbij en de resultaten voor de toeristische sector in Almelo zijn ronduit positief te noemen. Bijna alle verblijfsaccommodaties in de gemeente Almelo geven aan een beter seizoen te hebben gedraaid dan voorgaande jaren. Toeristen lijken Almelo te hebben omarmd als serieuze citytrip bestemming. Almelo Promotie kijkt met tevredenheid terug op een geslaagd seizoen.

Last-minute markt in de lift
De hotels, campings en Bed & Breakfasts in Almelo zijn het eens. Het was een goed seizoen. Preston Palace breidde onlangs zijn capaciteit met 30 kamers uit en dat bleek nodig, want het hotel was ook met de uitbreiding praktisch de hele zomer volgeboekt. Gasten boeken steeds meer last-minute, waardoor het soms zelfs voorkwam dat het zo druk was, dat Preston Palace moest doorverwijzen naar ander verblijfsaccommodaties in Almelo. Ook het Van der Valk Theaterhotel herkent de last-minute trend. Het hotel in het centrum van Almelo haalde afgelopen seizoen 20% meer boekingen, waarmee de zomer van 2015 als record de boeken ingaat. De minder grote verblijfsaccommodaties zoals B&B De Opkamer en SVR camping ’t Grasbroek zagen hun gastenaantallen ook groeien, mede door het stijgende aantal mensen dat Almelo ontdekt als goede bestemming om te wandelen en te fietsen.

Ansichtkaart winkelen uitsnede(4)

Gigantisch mediabereik
Als toeristische bestemming is naamsbekendheid ontzettend belangrijk. Almelo Promotie doet er dan ook alles aan om Almelo als citytrip bestemming op de kaart te zetten. De inkomsten uit de toeristenbelasting worden door Almelo Promotie volledig besteed aan de toeristische sector en de promotie van de stad. De reclamespots op de zenders van SBS zijn deze zomer ruim 14,5 miljoen keer bekeken. Met de aanvullende online campagne zijn in dezelfde periode nog eens ruim 750.000 mensen bereikt.

Daarnaast heeft Almelo Promotie ook net over de grens in Duitsland flink aan de naamsbekendheid van Almelo gewerkt. Er zijn ruim 3000 flyers verspreid tijdens Duitse evenementen, er is een Duitstalige website, www.besuchalmelo.de, opgezet en met diverse gratis artikelen in de lokale kranten is een publiek van ongeveer 600.000 Duitsers bereikt. Zelfs in Duitsland weet men nu: Almelo, da ist immer etwas loss! En voor wie dat in Nederland nog niet weet, Almelo Promotie gaat ook in het najaar en de winter door met de reclamecampagnes op SBS en online, aangevuld met een radiocampagne op Skyradio. Tevens komen er dit najaar nieuwe arrangementen en wandelroutes op de markt en zullen de verblijfsaccommodaties worden voorzien van digitale toeristische informatiepunten.

Total Page Visits: 523 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.