Sinterklaasfeest in Watermolen Frans

Sinterklaasfeest in Watermolen Frans

Heb jij zin in versgebakken pepernoten? Zondagmiddag 2 december is het Sinterklaasfeest in Watermolen Frans. We gaan lekkere pepernoten bakken in de oude houtoven van de molen. De molenaar is ook aanwezig, hij heeft alle tijd om tekst en uitleg te geven over het malen. En wie weet komen de Sint en zijn pieten ook nog even langs. De middag is leuk voor het hele gezin en duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

Zelf gebakken pepernoten smaken het best. Of niet? Daar kom je tijdens het Sinterklaasfeest op 2 december wel achter. Kinderen helpen mee met het bakken van verse pepernoten in de houtgestookte oven van de watermolen. De molenaar heeft de oven speciaal hiervoor lekker warm gestookt. Het is ook een beetje spannend feestje, want wie weet komen Sint en zijn pieten ook op al dit lekkers af. Het Sinterklaasfeest is een gezellige familiemiddag voor jong en oud!

De molen draait
Zondag 2 december is het dubbel feest want Watermolen Frans draait. Het water spettert er lustig op los in het rad en binnen draait de graanmolen. De vrijwilliger molenaar vertelt je graag meer over de watermolen en zijn geschiedenis.

Praktische informatie
Het Sinterklaasfeest is zondag 2 december van 12.00 tot 16.00 uur. Bijdrage voor het pepernoten maken is € 2,50 per kind. Ook voor donateurs. Graag ter plekke contant betalen. Locatie is Watermolen Frans. Bij het Info IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse is parkeergelegenheid. Vanuit hier loopt een paadje naar Watermolen Frans, niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op  www.landschapoverijssel.nl.

Total Page Visits: 1582 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.