Open dag Hospices

Palitatievezorg

Op zaterdag 10 oktober vindt voor de elfde maal de Dag van de Palliatieve Zorg plaats. Dit jaar is het thema: “Mijn leven dat jij niet kent……..”

Palliatieve zorg betekent zorg in de laatste fase van het leven.

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen voor de palliatieve zorg. Het accent ligt op de lichamelijke kant (fysieke dimensie), maar met een groeiende belangstelling voor de emotionele (psychische dimensie) en de spirituele kant (aandacht voor zingeving en levensvragen).

Er is echter nog een kant of dimensie die nog niet zo vanzelfsprekend in beeld is; deze heeft te maken met het welzijn (of de sociale dimensie) van de mens in de palliatieve fase. De laatste jaren zijn meer mogelijkheden ontwikkeld dan veel mensen weten, zowel thuis als in gespecialiseerde voorzieningen.

Door heel Nederland vinden er op of rond de Dag van de Palliatieve Zorg activiteiten plaats om mensen te laten weten dat er palliatieve zorg bestaat. Altijd al een kijkje willen nemen in een hospice en willen weten hoe mensen daar de laatste fase van hun leven leven? In de regio Midden- en Noordwest-Twente openen daarom vier hospices hun deuren.

Op 10 oktober a.s. zullen het Hospice Meulenbelt TMZ en Hospice ’t Nieuwland te Almelo, Het Leonardus Hospice en Roparun Hospice TMZ te Hengelo van 11.00 – 14.00 uur hun huis openstellen, zodat belangstellenden een kijkje kunnen nemen hoe mensen daar de laatste fase van hun leven kunnen leven. Tevens zal in alle hospices ook algemene informatie over palliatieve zorg aanwezig zijn vanuit de Netwerken Palliatieve Zorg Midden- en Noordwest-Twente, waaronder de mogelijkheden voor zorg/ondersteuning in de thuissituatie. Meer informatie over de open dag en de netwerken kunt u ook vinden op de netwerkwebsite: www.netwerkpalliatievezorg.nl/middenennoordwesttwente

Total Page Visits: 568 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.