Op naar een gezonder Ossenkoppelerhoek

ALMELO – Vanaf 9 April zal er bij MHC Almelo gestart worden met een gezondheidsspreekuur voor de wijk Ossenkoppelerhoek. Dit spreekuur is een samenwerking tussen Sportbedrijf Almelo, ZorgAccent Wijkverpleging en de hockeyvereniging MHC Almelo. Veel mensen zitten thuis en hebben geen idee hoe het met hun gezondheid gesteld is. Mensen zijn zich er vaak niet bewust van hoe belangrijk bewegen is voor de gezondheid en dat een paar kleine aanpassingen in de levensstijl de gezondheid al enorm kunnen bevorderen. Ook heerst er vaak onduidelijkheid omtrent het aanvragen van zorg en de veranderde regels.
Actief Betrokken Club
Het idee is tot stand gekomen vanuit het project Actief Betrokken Club dat vanuit Sportbedrijf Almelo gerealiseerd wordt in Almelo. De aangesloten clubs, waaronder MHC Almelo, zijn erop gericht om sport niet alleen als doel, maar ook als middel te gebruiken. MHC Almelo is dus meer dan alleen een sportvereniging. De club probeert ook maatschappelijk haar steentje bij te dragen. ZorgAccent Wijkverpleging wil zich hierbij aansluiten om haar deskundigheid omtrent de zorg aan te bieden. Zij streven na om alles te doen wat nodig of bevorderlijk is op het gebied van zorg, welbevinden, wonen en behandeling.
Gezondheid en welzijn
De doelstelling van het gezondheidsspreekuur is mensen attenderen en adviseren bij alles wat invloed heeft op de gezondheid of het welzijn. Men kan hier terecht met hun vragen rondom gezondheid en zorg. Dat kan gaan om vragen over voeding, verslaving, lichamelijke – of geestelijke klachten, seksualiteit, adviezen rond de aanpassing van je levensstijl etc. Maar ook over vragen hoe men in contact komt met de huisarts of fysiotherapeut en hoe men dit vervolgens regelt met het de kosten in combinatie met de verzekering. Door middel van het gezondheidsspreekuur wil Sportbedrijf Almelo, in combinatie met ZorgAccent Wijkverpleging en de vereniging MHC Almelo actief betrokken zijn bij de stimulering van sport en bewegen onder de mensen tussen de 30 en ± 80 jaar oud. Door de gebruikers van het gezondheidsspreekuur op de hoogte te brengen van hun gezondheid en dit uiteindelijk door te koppelen naar hun beweeggedrag, hopen we het beweeggedrag van (voornamelijk) ouderen te verbeteren. Dit door hen te attenderen op het feit dat beweging hun kan helpen om de gezondheidssituatie stabiel te houden of zelfs te verbeteren.
Donderdagochtend
Het gezondheidsspreekuur zal vanaf 9 april iedere donderdagochtend plaatsvinden. U kunt van 10.00 uur tot 11.00 uur terecht bij MHC Almelo aan de Willem de Clercqstraat 97. Dit is gelegen naast het crematorium

Total Page Visits: 482 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.