Laatste editie Strandbal Festival op huidige locatie!

Op zaterdag 29 juli vindt alweer de zevende editie plaats van het succesvolle Strandbal Festival. Midden in het centrum van Bornerbroek vormt het oude Hoitink-terrein het decor voor dit fraai aangeklede maar betaalbare house-festival. Echter zal de editie van 2017 hoogstwaarschijnlijk de laatste zijn op deze mooie locatie.

Dat het festival nog maar één keer op deze bijzondere locatie wordt gehouden heeft een simpele reden. Het zestal bestuurleden van Stichting F3ST, de organisatie achter het evenement, leg uit. “De huidige eigenaar heeft de grond verkocht. De nieuwe eigenaar heeft bouwplannen op deze locatie die waarschijnlijk dit najaar al aan zullen vangen,” verklaard Pim Grimberg. “Maar dat is pas iets voor volgend jaar,” vult Rinus Barkel hem aan. “Dit jaar gaan we nog op dezelfde voet verder als vorig jaar. Twaalf uur lang een te gek feest op een prachtige locatie met een sfeervolle aankleding.”

De editie van 2016 werd ondanks wat tegen stribbelingen van het weer als zeer succesvol ervaren. “De verhuizing van zondag naar zaterdag was een gouden zet,” laat Peter Slot weten. “Doordat we op zaterdag een latere eindtijd mogen hanteren biedt dit ons meer mogelijkheden. Denk onder andere aan de lichtshow die veel beter tot z’n recht komt.” Naast de aankleding staat Strandbal Festival ook bekend om hun neusje voor talent. “In het verleden hebben we al vele, toen nog onbekende, artiesten mogen verwelkomen die tegenwoordig de hitlijsten aanvoeren”, aldus Xander Slot.

Het feestje in de Bornerbroekse dorpskern staat niet alleen bekend om de goede house. Jurjen Braamhaar legt uit: “Ook culinair kunnen onze bezoekers hun hart ophalen. Dankzij de medewerking van diverse foodtrucks staat Strandbal Festival niet alleen garant voor goede muziek maar ook voor lekker eten en drinken.”

Ondanks dat de editie van 2017 nog moet plaatsvinden rijst toch al de vraag waar de achtste editie van Strandbal Festival gaat plaats vinden. “Daar zijn we nog helemaal niet mee bezig. We richten ons nu nog volledig op de editie van zaterdag 29 juli,” aldus Sander Zwijnenberg. “We kunnen alleen maar zeggen dat iedereen die nog flink feest wil vieren op deze unieke locatie Strandbal Festival 2017 niet mag overslaan.”

De toekomst van het festival mag dan onzeker zijn, één ding weet de organisatie wel zeker, op zaterdag 29 juli gaat het helemaal los in het hartje van Bornerbroek. Zij zullen er alles aan doen om van de zevende editie van Strandbal Festival een nog groter succes te maken dan de voorgaande edities. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.strandbalfestival.nl en de Facebookpagina van Strandbal Festival.

Total Page Visits: 1564 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.