Grote belangstelling Kenniscafé Evenementen 2015

Almelo promotie

Maandagavond organiseerde Almelo Promotie alweer voor de derde keer het Kenniscafé Evenementen. Het doel van dit jaarlijkse initiatief is om evenementenorganisatoren samen te brengen om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en evenementenorganisatoren goed te ondersteunen bij de organisatie van hun evenement. Ditmaal vond het Kenniscafé plaats bij MFA Eninver op de grens van de wijken Kerkelanden en Aalderinkshoek. Met ruim honderd bezoekers was de avond weer een groot succes. Er werd goed meegedaan tijdens de diverse workshops.

Directeur van Almelo Promotie, Evy Goessen trapt de avond af door iedereen een applausje te laten geven voor zichzelf. Almelo is genomineerd als evenementenstad van het jaar en dat is alleen mogelijk door de tomeloze inzet van de vrijwilligers. Dat is een kostbaar bezit van de stad waar de gemeente, de winkeliers, de bewoners en de bezoekers heel dankbaar voor mogen zijn. Wethouder Bruggink van cultuur spreekt ook namens de gemeente zijn complimenten uit over de inzet van de vele vrijwilligers die de evenementen mogelijk maken. Er is in Almelo echt altijd wat te doen.

Tijdens de avond wordt de stip op de horizon besproken. De uitdagingen zijn groot voor de evenementen en Almelo Promotie probeert de organisatoren zo goed mogelijk te ondersteunen bij de organisatie. Door de krachten te bundelen en samen meerdaagse bovenregionale festivals neer te zetten, kan Almelo zich ook sterker maken richting sponsoren en de provincie.

De workshop van Jeff Hendriks, de gastspreker van de Zwarte Cross, was erg populair. Ook bij de workshops over de binnenstad, veiligheid en fondsenwerving werden ervaringen met elkaar gedeeld. De avond was weer een groot succes volgens de bezoekers en voor herhaling vatbaar. Onder de bezoekers waren veel bestuursleden van de verschillende Almelose evenementen en tevens een groep studenten van het ROC van Twente, die de komende jaren de evenementen in de stad gaan ondersteunen. Een thema dat door meerdere sprekers werd benadrukt, is dat je door de krachten te bundelen en kennis te delen samen verder komt.

Woensdag 14 oktober bezoekt Provinciale Staten Evenementenstad Almelo. Almelo Promotie organiseert dan samen met de evenementenorganisatoren een wandeling langs de verschillende aspecten die Almelo Evenementenstad van het jaar maken. Zo hopen ze meer bekendheid te krijgen in het provinciehuis over wat Almelo te bieden heeft.

Total Page Visits: 455 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.