Expositie Rembrandt schildertjes

De expositie van de rembrandt schildertjes vond deze keer plaats in het nieuwe Stadhuis.
Marriëtte Weersink kondigde de entree van Stadsomroeper René Coupee en de schildertjes aan en gaf het woord aan René.
René heet iedereen welkom en geeft het woord aan oprichtster Gerda Kleinburink, die het stokje heeft overgedragen aan Marriëtte. Wel blijft ze heel begaan met de Rembrandtschildertjes en bedankt hen allen voor de vele mooie kunstwerken die er in al die jaren waren gemaakt.
Johan de Ruiter wil Gerda niet zomaar laten gaan en overhandigd haar een hele mooie karikatuur van een kunstenaar uit Hengelo en een mooi boeket bloemen.
De Rotary clubs hebben een kunstveiling gehouden met als veiling meester Jan Smit van Heracles en de helft van de opbrengst hebben ze in de vorm van een cheque aan het project van de Rembrandtschildertjes geschonken, de andere helft gaat naar de Gemeente.
Gijs van Aarle houdt dit jaar geen lange toespraak maar heeft een dvd voorstelling gegeven van de schilderijen en heeft het van uitleg voorzien.
Claudio Bruggink vertelt erg trots te zijn op het aanstormend talent en bedankt iedereen voor hun inzet. Hij reikt aan één van de schildertjes een cadeau uit, die aan het eind van de dag alle schildertjes zullen krijgen.
René overhandigd alle sprekers nog een cadeau en bedankt hun voor hun bijdrage en dan roept hij alle schildertjes op om na zijn woorden bij deze verklaar ik de expositie voor ”het woord geopend” gezamenlijk in koor te roepen. Dat deden ze maar al te graag, want voor hen duurde het wachten op alle sprekers wel heel erg lang.
Daarna vlogen de kinderen en de bezoekers alle kanten op en werden er heel wat foto’s gemaakt van de schildertjes met hun kunstwerken.
Al met al een geslaagde expositie die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd door Marriëtte Weersink.

Voor een foto impressie klik hier

Total Page Visits: 674 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.