Een mooie zomer: Buurtbemiddeling bemiddelt bij overlast


Het is weer bijna zomer en dat betekent voor veel mensen dat er weer volop genoten kan worden van het mooie weer. De deuren en ramen gaan open en we gaan lekker in de tuin of op het balkon genieten. U houdt misschien van muziekje op de achtergrond en de buren juist van een avondje barbecueën. Ook de kinderen spelen lekker in de tuin en hun plezier is een paar huizen verderop al te horen. Heerlijk toch…?
Al die gezelligheid kan in sommige gevallen voor overlast of irritaties zorgen en een burenruzie kan als een donderwolk een zonnige zomer verpesten. Daarom geeft Buurtbemiddeling enkele tips om dit te voorkomen, tips die helpen om het woonplezier goed te houden.
• Let op de muziek uit openstaande ramen en deuren.
• Probeer in wensen te spreken en niet in klachten.
• Zet de BBQ zo neer dat de buren geen last hebben van de rook.
• Vraag uw buren of ze hinder van u hebben en probeer daar rekening mee te houden.
• Als u nog laat buiten zit, bedenk dan dat anderen misschien vroeg op moeten en graag willen slapen.
Bedenk vooral: waar gewoond wordt, wordt geleefd. Wie elkaar kent, spreekt elkaar makkelijker aan op kleine ergernissen en voorkomt zo dat het uit de hand loopt.
Buurtbemiddeling
Mocht u er, ondanks alles, niet met elkaar uitkomen, dan kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling. Wij ondersteunen op een onpartijdige en neutrale wijze bij het oplossen van problemen. Heeft u behoefte aan meer informatie of advies? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling Almelo via het nummer 06-48459112 of via mailadres info@buurtbemiddelingalmelo.nl
Aanvullende informatie kunt u vinden op de website www.buurtbemiddelingalmelo.nl

Total Page Visits: 830 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.