Donkere dagenoffensief, ook nu het langer licht is….

 

 

Wat kunt u zelf doen om woninginbraken en heling te voorkomen?

 

Welke maatregelen kunt u nemen om uw huis te beveiligen tegen inbrekers of overvallers? Wat kunt u zelf doen om criminaliteit te voorkomen en uw eigen leefomgeving veilig te houden? In het kader van het Donkere Dagen Offensief gaan gemeente en politie daarover gezamenlijk de inwoners van Almelo informeren op een tweetal bijeenkomsten.

 

Op maandag 9 maart is er een bijeenkomst in wijkcentrum Möllnwiek. Op16 maart volgt een bijeenkomst in wijkcentrum De Schöppe. Beide avonden starten om 19:30 uur.

 

De heer Evert Jansen, oud-inbreker en bekend van televisie, vertelt op beide avonden de bezoekers waar hij op lette toen hij zijn vorige ‘beroep’ nog uitoefende. Op de middag voorafgaand aan de bijeenkomsten zal hij door verschillende wijken lopen om voor inbrekers uitnodigende situaties te fotograferen om deze ’s avonds te laten zien. De politie informeert bezoekers over onder meer zakkenrollerij, pinpasfraude en het keurmerk Veilig Wonen.

 

Niet alleen tijdens de donkere dagen, maar ook als het weer langer licht is en de ramen open gaan zien inbrekers kans en neemt de kans opwoninginbraken, overvallen en straatroven toe. De politie is hierop extra alert, maar inwoners kunnen zelf ook de nodige maatregelen treffen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit. Vaak liggen ze voor de hand, zoals het afsluiten van deuren en ramen. Maar weet u ook hoe u in uw buurt verdachte of onveilige situaties herkent? Met behulp van deskundige kennis en ervaring zoals die gedeeld wordt op deze bijeenkomsten kunt u de kans verkleinen dat misdadigers hun slag slaan in uw omgeving.

Zie de bijlagen:

Poster de Möllnwiek

Poster de Schöppe

 

Total Page Visits: 1501 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.