Dementie is Palliatieve Zorg

Omdat genezing van dementie niet mogelijk is, is het onvermijdelijk dat mensen met dementie aan deze ziekte, of in elk geval met deze ziekte, sterven. Het is dan ook logisch dat er samenwerking plaatsvindt tussen dementiezorg en palliatieve zorg: bundeling van krachten en expertise verhoogt de kwaliteit van zorg. Daarom zijn de Netwerken Palliatieve Zorg Twente en Keten Dementie Twente een samenwerking opgestart.

Op dinsdag 13 juni a.s. organiseren de Netwerken Palliatieve Zorg Twente en de Keten Dementie Twente het “Symposium Dementie en Palliatieve Zorg”. Het symposium wordt gehouden bij Hotel van der Valk te Hengelo. Het ochtendprogramma staat onder leiding van dagvoorzitter Leonie ter Braak en bestaat uit een aantal lezingen en het verhaal van een mantelzorger vanaf het moment dat haar man de ziekte van Alzheimer kreeg met aanvullende informatie van twee betrokken zorgprofessionals.
Dit alles wordt omlijst met het theater duo “Poeder & Plusj”. ’s Middags kunnen de deelnemers kiezen uit een 10-tal zeer interessante workshops op het gebied van dementie en palliatieve zorg. Daarnaast kunnen de deelnemers diverse stands bezoeken op de informatiemarkt. Het symposium is inmiddels helemaal volgeboekt, u kunt zich niet meer aanmelden.

Informatie is te vinden op de netwerksite: http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/twente/Zorgverleners/Scholingen-regionaal

Total Page Visits: 1721 - Today Page Visits: 2

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.