De Verhalencirkel wint Impactprijs 2016

palitatieve zorg     enschede

 

De Verhalencirkel wint Impactprijs 2016

De Verhalencirkel heeft de Jaarprijs Palliatieve Zorg Impact 2016 van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het VUmc gewonnen. Deze belangrijke prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een nieuw product of instrument dat de grootste potentie heeft om de palliatieve zorg te verbeteren.

De Verhalencirkel, Geef een draai aan je leven voor een goed gesprek!

De Verhalencirkel is een mooi, speels hulpmiddel om in gesprek te gaan over levensvragen. Speciaal ontwikkeld voor professionals en vrijwilligers in de palliatieve zorg. Met behulp van de Verhalencirkel kunnen zij eenvoudig en open het gesprek aangaan met ernstig zieke cliënten en hun familie. Over zaken die er op dat moment echt toe doen. Dit is belangrijk omdat juist bij ingrijpende gebeurtenissen, zoals ziekte en dood, aandacht geven aan levensvragen en het levensverhaal essentieel is.

logo

Ik voel me weer mens, geen patiënt

De Verhalencirkel heeft zich in de praktijk bewezen als een praktisch en laagdrempelig instrument waarmee vrijwilligers en professionals aandacht geven aan alledaagse zingeving. Het biedt nieuwe ingangen voor liefdevolle en persoonlijke zorg. Uit evaluaties blijkt dat de Verhalencirkel bij draagt aan open gesprekken waarin cliënten zich weer mens voelen en niet alleen patiënt.

De Verhalencirkel brengt mensen dichter bij elkaar

De Verhalencirkel is breed toepasbaar en wordt in heel Nederland gebruikt. Zowel in de palliatieve zorg als daarbuiten. In ziekenhuizen, hospices, ouderenzorg, gehandicaptenzorg, maatschappelijk werk, buurtwerk, jongerenwerk, pastoraal werk, coaching en in het contact met mantelzorgers en familie.

De Netwerken Palliatieve Zorg Midden – en Noordwest -Twente ontwikkelden de Verhalencirkel samen met bureau Kwiek en tal van professionals en vrijwilligers. Met steun van Vredehof Donatiefonds en het Kansfonds

 

Total Page Visits: 561 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.