Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling.

Wij zijn blij met ruzi├źnde buren.

Sinds vorig jaar oktober is Buurtbemiddeling actief in Almelo. Nu, een half jaar verder maken we de balans op. Is er behoefte aan hulp bij ruzies? Werkt Buurtbemiddeling?

Vanaf half oktober 2016 kan iedere inwoner van de gemeente Almelo gebruik maken van Buurtbemiddeling. Het afgelopen half jaar hebben wij zestig meldingen opgepakt met een team van veertien buurtbemiddelaars. De meldingen waren afkomstig uit alle wijken van Almelo en gingen over heel verschillende zaken: van vergiftigde bomen tot honden uitlaten op het balkon. Maar liefst meer dan 60% van deze meldingen zijn met de goede wil van de buren en ondersteuning van de bemiddelaars opgelost.

Een oplossing bedenken is niet altijd simpel, maar door te luisteren naar elkaar en de tijd te nemen voor ieders verhaal, ontstaat er meer begrip. Dit is de opening voor een dialoog tussen buren. Hier ligt ook de kracht van de buurtbemiddelaar. Tijd nemen voor de mensen en een luisterend oor bieden.

Neem als voorbeeld geluidsoverlast. Als dit eenmalig is, dan is er niets aan de hand. Maar als er ieder weekend een feestje is bij de buren, met harde muziek, troep in de tuin en geschreeuw, dan wordt het vervelend. Je gaat naar de buren toe om aan te kaarten dat je overlast ervaart. Maar de buren vinden dat je zeurt en dat dit moet kunnen. En dan?

Je kan de politie bellen of de woningbouw, maar je kan ook buurtbemiddeling bellen.

Buurtbemiddelaars willen graag dat iedereen prettig woont en een normale relatie heeft met de buren. Door met elkaar in gesprek te gaan, komt er meer duidelijkheid en hopelijk begrip voor elkaars situatie.

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

U neemt contact op met Buurtbemiddeling. Wij luisteren naar uw verhaal.

Bij een geschikte melding, schakelen wij twee bemiddelaars in. Zij bellen u voor een afspraak. Vervolgens gaan zij naar uw buren om hun kant van het verhaal te horen. Daarna volgt het bemiddelingsgesprek met beide buren en bemiddelaars op een neutrale plek. Bemiddelaars zorgen ervoor dat het gesprek goed en naar tevredenheid verloopt. We verrichten ook nazorg. Worden de afspraken nagekomen? Is de situatie verbeterd of is er nog hulp nodig? Kortom we houden nog even contact met elkaar.

Buurtbemiddeling is gratis en vrijwillig maar, als u gebruik van ons wilt maken, dan is de voorwaarde dat u met uw buren, met ondersteuning van de bemiddelaars, in gesprek gaat om mee te werken aan een oplossing.

Mocht u meer informatie willen of vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar op dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur op het nummer

06-48 45 91 12 of via de website wwww.buurtbemiddelingalmelo.nl

Total Page Visits: 524 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.