Burgerinitiatief in het Groeneveld

Het moge bekend zijn dat de bewoners van het Groeneveld veelal een gevorderde leeftijd hebben. Gelukkig komen er langzamerhand weer jongere gezinnen bij die de gemiddelde leeftijd weer omlaag brengen.
Onlangs heeft een bewoner van de Kooikersweg het initiatief genomen om al zijn directe buren in kaart te brengen om op die manier te weten te komen wie, in deze Coronatijd, gebaat zou zijn bij hulp voor het doen van boodschappen of juist bereid is om extra boodschappen te doen.
Dit initiatief is zo succesvol dat ondergetekende gemeend heeft om dit voor het hele Groeneveld op te zetten.
Voor de Bakspieker, de Schöppe en de Delle zijn er coördinatoren gezocht die samen met de initiatiefnemer middels een flyer huis aan huis de vraag hebben gesteld of men hulp zou kunnen gebruiken of hulp zou willen aanbieden.

Het resultaat was zeer positief. Naast het gegeven dat er nog steeds buren hun “noaberplicht” vervullen, zijn er nu vier lijsten samengesteld van bewoners, dicht bij huis, die hulp zouden kunnen gebruiken of hulp willen aanbieden. Deze lijsten zijn in het kader van privacybescherming in beheer bij de vier coördinatoren.

Het is hartverwarmend te mogen constateren dat de slogan: “Let een beetje op elkaar” ook hier leeft en wat zeker navolging verdient.

Nico van de Vliet

Total Page Visits: 856 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.