Almelo’s Mannenkoor is verhuist naar de Ossenkoppelerhoek.

Foto met tekst

Het is u misschien ontgaan, maar sedert 21 april 2015 heeft het Almelo’s Mannenkoor haar domicilie in het Wijkcentrum De Driehoek.
Na 25 jaren heeft het koor met een beetje pijn in het hart, het eigen AMK gebouw aan de Hoornbladstraat verlaten. Reden hiervoor was de afwezigheid van huurders, maar vooral het onderhoud ging zwaar wegen. Dan moet je knopen doorhakken en afstand nemen. Dat viel zwaar want het gebouw is 25 jaar geleden met vereende krachten gekocht en onderhouden. Dus veel emoties! Maar uithuilen heeft geen zin, dus vooruit kijken en plannen maken! De eerste actie was dan ook uitzien naar een nieuwe repetitielocatie en na een aantal locaties in Almelo te hebben bezocht en bekeken, waaronder De Driehoek, was de keuze snel gemaakt. Uitstekende repetitieruimte, prachtige entree met een, voor een mannenkoor onontbeerlijke, schitterde bar en een warme ontvangst door de beheerder en zijn mensen. Kortom, we voelden ons direct thuis in de Jan Tooropstraat. Het Almelo’s Mannenkoor is een traditioneel mannenkoor dat is opgericht op 6 januari 1918. Vanaf de oprichting tot heden zingen Almelose mannen de “sterren van de hemel” en in al die 97 jaren heeft het koor zich ontwikkelt tot een hechte vriendenclub. Het Almelo’s Mannenkoor is een koor voor zangers van alle gezindten. Dit is o.m. merkbaar in de keuze van het repertoire, waarin voor de profane zang een hoofdrol is weggelegd. Maar ook lied, operette, algemene religieuze zang en werken van hedendaagse populaire componisten maken deel uit van het huidige repertoire.
Via onze site www.almelosmannenkoor.nl kunt u nader kennismaken met Almelo’s Mannenkoor. Veel plezier met het ontdekken van de AMK-site en graag tot ziens bij een van onze concerten. Alhoewel het Almelo’s Mannenkoor ook te maken heeft met het fenomeen “vergrijzing”, werpen wij onze blik op de toekomst met als doel het 100 jarig jubileum in 2018. Hiervoor willen wij natuurlijk een groot aantal nieuwe zangers rekruteren en daarvoor plaatsen we een oproep aan zang minnende Almelose mannen. Deze mannen zijn meer dan welkom op iedere dinsdagavond in het Wijkcentrum De Driehoek, de repetities starten om 20.00 uur tot 22.00 uur. Onze drempel is minder hoog dan u denkt. Als u van zingen houdt en u denkt te beschikken over een redelijke zangstem, schroom niet en kom eerst eens luisteren op dinsdagavond, de koffie staat klaar! Na de vakantieperiode gaan we ons voorbereiden op het traditionele Concert in Kerstsfeer en dat doen we dit jaar voor de 40e maal in de sfeervolle St. Georgiusbasiliek. Almelose mannen u bent van harte welkom bij Almelo’s Mannenkoor! Tot ziens in De Driehoek.

Met vriendelijke zangersgroet:
Hessel van der Veen
1e secr. Almelo`s mannenkoor
De Zwaluw 28
7609 NC Almelo
Website: www.almelosmannenkoor.nl

Total Page Visits: 512 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.