Almelo Promotie Café met het beste idee van Almelo

promotie

Het beste idee van Almelo…’

Een inspirerend Café vol ideeën om de stad op de kaart te zetten

De tien beste ideeën van Almelo hebben maandagavond de kans gekregen het idee te laten zien bij het Almelo Promotie Café. Bij de onderwijsinstelling voor een leven lang leren, het ROC van Twente, presenteerden de kandidaten hun idee aan ruim 160 aanwezigen uit alle sectoren in Almelo. Initiator Almelo Promotie organiseerde het ontmoetingscafé voor en door de stad. Heel bijzonder was dat de studenten van het ROC de gehele logistiek en coördinatie verzorgden voor studiepunten.

Almelo, als je wilt kun je alles!

De avond bood Almeloërs de kans elkaar te ontmoeten, te netwerken en te inspireren over alle sectoren heen. Het café biedt een ontmoetingsplek om elkaar te vinden van ondernemer en winkelier tot vrijwilliger en overheid en culturele organisatie tot sportvereniging. De rode draad van de avond is: alleen ga je sneller, samen komen we verder. De kandidaten die ‘het beste idee van Almelo’ presenteerden kregen tips en adviezen van de bezoekers. De ideeën dragen bij aan de aantrekkelijkheid van Almelo als woonstad, werkstad en recreatiestad. Zo ging er een pitch over de binnenstad in verbinding met talent, over het nieuwe concept voor de Almelose Havendagen en over de Uit in Almelo app. De bezoekers hebben gestemd op het beste idee en de winnaar is Erwin Lette van Ons Almelo. Hij wordt door Almelo Promotie op weg geholpen bij de realisatie van het project: oude UWV-pand als initiatievenhuis onder de naam ‘Van Katoen en Nu’ als icoon voor ons Almelo maken. Als je wilt kun je alles! En ook de gemeente draagt haar steentje bij door samen met de regio Twente een stimuleringssubsidie ‘Spontane binnenstad’ in te stellen. Meer informatie over deze subsidie staat op www.almelopromotie.nl.

2015: positief zijn over je stad!

Nadat iedereen verwelkomd was werd er eerst even stil gestaan bij het aftreden van de voorzitter van Almelo Promotie: Egbert Willems. De heer Jan van Schilt volgt hem op. De vrijwilligers van alle evenementen werden bedankt. Zonder de inzet van deze mensen was er niet zoveel reuring in Almelo. Ze werden bedankt door middel van een filmpje en een bedankwoord van wethouder Van Marle. Onbekend maakt onbemind, en daarom gaan we in 2015 inzetten op feiten en weetjes. We hebben in Almelo ruim 160 evenementen, maar we hebben in Almelo ook de meeste schoenenwinkels en technologie bedrijven van Twente. Laten we daar trots op zijn en dat verhaal ook aan iedereen vertellen! Aan het einde van de avond werd het nieuwe “Almelo, altijd wat te doen” magazine aangeboden aan de wethouder. Het nieuwe magazine ligt begin januari 2015 bij de VVV’s/Tourist info’s, diverse accommodaties en horecagelegenheden in Nederland. Alvast een voorproefje? Dinsdag 2 december is het magazine online te bekijken op www.uitinalmelo.nl en www.almelopromotie.nl. De avond werd afgesloten met een borrel onder het genot van een hapje en een drankje. Het Almelo Promotie Café werd muzikaal ondersteund door de bekende Almelose DJ Bram Weys! Hij draaide eerder al met grote namen als Sidney Samson en Don Diablo, een waar talent.Almelo Promotie Café gemist?

Dit jaar het Almelo Promotie Café gemist? Hou onze social media en website in de gaten want volgend voorjaar organiseert Almelo Promotie weer een Café op maandag 15 juni!

Total Page Visits: 504 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.