Almelo deze zomer weer op de landelijke televisie

Bannerwebsite

Vanaf vrijdag 3 juli zijn in opdracht van Almelo Promotie op de zenders van de SBS-groep (SBS6, NET5, SBS9 en Veronica) wederom zogeheten ‘billboard’-reclames over Almelo te zien. In de spot van tien seconden wordt een beeld gegeven van het shoppen, de restaurants, zien & doen, het water en het groen om en in de stad en de verblijfsaccommodaties. De reclames worden op primetime rondom een aantal films en populaire programma’s als NCIS, The Big Bang Theorie en Law & Order uitgezonden. De reclames sporen aan tot een bezoek aan Almelo deze zomer. Via de getoonde website uitinalmelo.nl kunnen speciale zomerarrangementen bij de verblijfsaccommodaties geboekt worden. Ook via andere online kanalen zoals social media, google en YouTube wordt de zomer in Almelo gepromoot.

De campagne wordt uitgevoerd als onderdeel van het actieprogramma toeristenbelasting 2015-2018 dat door Almelo Promotie en de verblijfsaccommodaties gezamenlijk is opgesteld. Het doel van het actieprogramma is meer bezoekers naar de stad trekken. Andere onderdelen van het actieprogramma zijn het ontwikkelen van nieuwe fiets- en wandelroutes, een Duitse campagne en de promotie van de Almelose evenementen op de citydisplays in de buurgemeenten.

Het doel van de TV campagne is om merkbekendheid voor Almelo als citytrip bestemming te genereren en zo meer mensen naar Almelo te trekken die langer blijven en zo een positief effect hebben op onze lokale economie. De eerste campagne in de lente was een groot succes! Met ruim 13,2 miljoen contactmomenten zijn 2,65 miljoen unieke kijkers bereikt die de billboard gemiddeld vijf keer gezien hebben.

Als bijkomend effect wakkert deze campagne ook de lokale trots over Almelo aan. De lente campagne riep veel positieve reacties op bij Almeloërs in de stad zelf, maar ook die in andere delen van Nederland wonen. Ook ondernemers en instellingen die ook buiten Almelo opereren kregen veel leuke opmerkingen van hun relaties over de campagne.

De zomercampagne is te zien op Veronica, SBS6, SBS9 en Net5 van 3 juli tot en met 12 juli 2015.

Total Page Visits: 426 - Today Page Visits: 2

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.