Rembrandt Fiësta 2015

Rembrandt Fiësta

Rembrandt Fiësta in 2015 weer een smeltkroes van vele culturen.

Op zaterdag 06 juni 2015 is het evenemententerrein aan de Rembrandtlaan weer het decor voor de jaarlijkse multiculturele ontmoeting Rembrandt Fiësta. Het is alweer de veertiende editie

Identiteit van Rembrandt Fiësta

Na de succesvolle metamorfose in 2014 v.w.b. de programmering en de inrichting van Rembrandt Fiësta zal ook dit jaar het Multiculturele aspect van het festival centraal staan.

De nadruk ligt op de presentatie van de cultuur uit een land door middel van informatie over het land, klederdracht, geschiedenis, gebruiksartikelen, rituelen en hapjes.

De ontmoeting vanuit de diverse culturen is erg belangrijk in het programma en zodoende is er op het middenterrein een grote ontmoetingsplek voor bezoekers en deelnemers uit vele Culturen.

Geïnteresseerde groepen mogen zich uitsluitend aanmelden voor de hapjesmarkt wanneer men zich breed wil presenteren, dus met alle cultuureigenschappen uit een land.

Zo kunnen we dit jaar weer kennismaken met de culturen uit Marokko, Ambon, Turkije, Somalië, Italië, Bosnië Herzegovina, Nederlandse Antillen en Oeganda en natuurlijk ook uit Nederland.

Programma op het podium:

Het muzikale en culturele programma op het podium kent muziek uit Italië, dans uit Bosnië Herzegovina en uit Turkije, een optreden van een Molukse groep enz.

Het culturele hoogtepunt op het podium is een optreden van een kinderkoor uit Oeganda, t.w. Kidsgear Children’s Choir. Koor uit Uganda

Dit Oegandese koor bestaat uit een wisselend aantal kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. De groep is afkomstig van de basisschool Kidsgear en van de Middelbare school Hoys College in Bukomansimbi in Oeganda.

Het doel van de tournee is bekendheid geven aan het werk van stichting Up4ss en het inzamelen van geld. Het idee is dat de kinderen van het koor zingen en dansen voor hun eigen toekomst en die van hun leeftijdsgenootjes in Oeganda

Met dit optreden sluiten we Rembrandt Fiësta dit jaar feestelijk af.


Vliegeren

Rembrandt Fiësta begint reeds op vrijdagavond 05 juni 2015 om 18.00 uur het inmiddels tot een vast onderdeel geworden vliegerfestival.

Vliegeren is een activiteit van alle culturen. Zo is de vlieger in Maleisië het symbool van het land. Ook in Afghanistan is vliegeren een veel voorkomende culturele activiteit. En we kennen natuurlijk ook de Wereldvrede Vliegerdag

Van 18.00 tot 19.00 uur kunnen de scholieren gaan vliegeren. Scoop helpt de kinderen bij het maken van de vliegers. Nadien komen de grote vliegeraars aan de beurt. Wellicht kent u ze nog van vorige jaren, die immense vliegers met allerlei afbeeldingen en in verschillende vormen.

Seniorenbeurs 50+

De stichting ARA i.sm. CarintReggeland, maakt ’s middags al gebruik van de grote tent op het Rembrandt Fiësta terrein door daar een Seniorenbeurs te houden. Deze beurs begint om 15.00 uur en kent diverse standhouders die zich richten op de doelgroep van 50plussers.

Zaterdag 06 juni 2015

De opening van Rembrandt Fiësta op zaterdag 06 juni 2015 is om 11.00 uur.

Het programma kent naast het hierboven beschreven Multi-Culturele element ook de bekende onderdelen als de Pröttelmarkt en de Kinderhoek.

Dit jaar is er voor het eerst een speciale kinderhoek, waarin studenten van de opleiding Sociaal Cultureel Werk van het ROC van Twente (ROC-connect) een afwisselend programma voor de kinderen verzorgen. Ook dit programma richt zich helemaal op activiteiten in relatie tot diverse culturen.

De Pröttelmarkt begint reeds om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Rembrandtschildertjes

Zestig kinderen van diverse Almelose basisscholen zijn uitgenodigd om een schilderij te maken met als thema: “Hartewens” Hoe zal/zou de wereld eruit zie als ik een wens mag/zou mogen doen?

De scholen zijn inmiddels aangeschreven en de belangstelling voor deelname is groot. De kinderen worden in deze activiteit begeleid door ervaren schilders.

Rembrandt Fiësta rekent ook op uw aanwezigheid op vrijdag 05- en zaterdag 06 juni 2015.

Het festival sluit om 17.00 uur.

 

Total Page Visits: 515 - Today Page Visits: 1

Schrijf een antwoord of commentaar

Uw email adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.