Wijkteam Ossenkoppelerhoek

Wijkcentrum De Driehoek

Wijkwethouder: Arjen Maathuis

Arjen Maathuis (@arjenmaathuis) | Twitter

“Mijn naam is Arjen Maathuis en sinds 2018 wijkwethouder van de Ossenkoppelerhoek, Beeklust en Groeneveld. Voordat ik wethouder werd, zat ik 8 jaar in de gemeenteraad. Ik ben geboren en getogen in Almelo. Op dit moment ben ik 32 jaar. Ik woon samen met mijn partner en dochter in het Rosarium. Voor het wethouderschap was ik programmamanager bij de gemeente Berkelland. Ik zat op het OSG Erasmus in Almelo en heb daarna een tweetal studies aan de Universiteit Twente gevolgd en afgerond: bestuurskunde en bedrijfskunde. Ik werk graag samen met de inwoners en wijkcommissie van de Ossenkoppelerhoek, Beeklust en Groeneveld aan een fijnere en nog mooiere wijk!”

a.maathuis@almelo.nl

Wijkregisseur: Sylvia Schuite

Sylvia Schuite is sinds september 2007 als stadsdeelcoördinator werkzaam in stadsdeel Almelo Zuidwest.

“Voor ik bij de gemeente Almelo kwam heb ik ruim 15 jaar binnen het welzijnswerk in Enschede gewerkt. In Enschede, tevens mijn woonplaats, zijn mijn werkzaamheden in de loop der jaren heel divers geweest. Van het begeleiden van kruipgroepen en de coördinatie van peuterspeelzalen tot het voeren van buurtcampagnes en het managen van de agogische dienst in stadsdeel Noord. Wijkwerk in de meest brede zin van het woord boeit mij. Daarom spreekt de functie van stadsdeelcoördinator mij zo aan; samen met bewoners en in samenwerking met het wijkteam te kijken naar wat er gebeurd in hun straat en wijk. En als er kansen zijn, dan is het voor mij de uitdaging die samen op te pakken. In een straat of wijk waar mensen met elkaar samenwerken aan de leefbaarheid of op z’n minst elkaar kennen en respecteren is het immers prettiger wonen.”

s.schuite@almelo.nl – tel: (0546) 54 15 48 – mobiel: (06) 38 82 58 12

Wijkondersteuner: Anne-Marie Pleyhuis

Ik ben Anne-Marie Pleyhuis en sinds 2020 weer wijkondersteuner van de Ossenkoppelerhoek. Ik zeg weer omdat ik al eerder in deze prachtige wijk heb mogen werken, en nu erg blij ben om weer terug te zijn.  Ik werk al 20 jaar bij Avedan Welzijn en in de laatste 14 jaar in de functie wijkondersteuner. Ik werk veel samen met de kinder- en tienerwerkers van Avedan, mensen van de woningbouwvereniging, vrijwilligers van het wijkplatform en andere organisaties die zich inzetten voor uw wijk. Graag ben ik voor u een aanspreekpunt in de wijk, dat kan voor alles zijn… wilt u iets organiseren in uw buurt of wijk, of is er een stukje groen waar u wel raad mee weet. Voor al uw ideeën en/ of vragen kunt u mij benaderen. Graag ga ik met u in gesprek om zo samen te kijken of we uw wijk een stukje mooier kunnen maken.

a.pleyhuis@avedan.nl mobiel 0623929004

Wijkagent: Maikel Bomer

 Ik ben jullie nieuwe wijkagent en wil mij even voorstellen. Ik ben 48 jaar oud, getrouwd en ben vader van 1 zoon. Ik werk sinds 1993 bij de politie en begonnen in Limburg.

Ik ben sinds april 2019 als wijkagent van jullie mooie wijk aangesteld. Ik mag wel zeggen dat ik zeer hartelijk ben ontvangen door mijn nieuwe collega’s, door partners in de wijk en wijkbewoners.

Wat mogen jullie van mij verwachten. Ik ben iemand die aanspreekbaar is en makkelijk benaderbaar,  als ik een belofte doe kom ik deze ook na. Ik vind het belangrijk dat bewoners in de wijk mij weten te vinden en dat men weet wie de wijkagent is.

Motto is: “Zonder medewerking van de wijkbewoners kan ik niets als wijkagent, jullie zijn degene die sturing kunnen geven aan mijn werk”.

Ik hoop dat we elkaar binnenkort treffen in de wijk of op het wijkspreekuur in het wijkcentrum “De Driehoek” of in het winkelcentrum “Vincent van Goghplein”,. Dus ben je nieuwsgierig, heb je vragen of wil je iets melden dan hoor ik dit graag.

Wijkcentrum De Driehoek

 De Driehoek

Nieuwsbrief Wijkcentrum de Driehoek

Jan Tooropstraat 27
7606 JS Almelo
Tel: 0546 45 77 42

Openingstijden:
Maandag, dinsdag woensdag en donderdag van 8:30 tot 17:00 uur
Buiten deze tijden openingstijden op aanvraag

De Driehoek is een accommodatie waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, vergaderen, actief met elkaar kunnen bezig zijn.
De ontmoetingsruimte is de plaats waar alle bezoekers De Driehoek binnen komen. In De Driehoek is een bar, een biljart, tv, vergaderruimte en een grote zaal.
Het gebouw is voorzien van draadloos internet voor gebruikers/bezoekers. In het gebouw zijn multimedia voorzieningen aanwezig terwijl de grote zaal uitgerust is met een professionele geluidsinstallatie.
U bent van harte welkom om gebruik te maken van deze ruimte en contact te leggen met mede wijkbewoners. Ook is het mogelijk om in De Driehoek cursussen bij te wonen of te organiseren.

ORGANISATIE EN PERSONELE BEZETTING
De Driehoek is een wijkaccommodatie en maakt onderdeel uit van stadsdeel Zuidwest. Van de Gemeente Almelo.
Het beheer en exploitatie valt onder Accres Exploitatie BV, Apeldoorn.

VERHUUR
Ruimtes in De Driehoek kunnen in overleg met de beheerder worden gebruikt door wijkbewoners die geen subsidie ontvangen en die de ruimte willen gebruiken voor zaken die in het belang zijn van de wijk (b.v. straat- en buurtoverleg, wijkgerichte activiteiten). Voor overige activiteiten is ruimte in De Driehoek te huur. Voor bepaalde gelegenheden in de privé sfeer is het ook mogelijk ruimte en faciliteiten te huren informatie hierover bij het beheer van De Driehoek biedt géén ruimte aan als oefenruimte voor muziekbands enz..

Voor informatie: De Driehoek tel.0546 – 45 77 42.

ACTIVITEITEN
In De Driehoek is ruimte voor een verscheidenheid aan activiteiten. Heeft u een idee voor een nieuwe activiteit? Neem contact op met het beheer van De Driehoek , 0546 45 77 42.

EXPOSEREN IN: De Driehoek
In De Driehoek is ruimte voor gratis exposeren van schilderijen, foto’s e.d. Hebt u belangstelling om uw kunstwerk(en) onder aandacht van een breed publiek te brengen neem dan contact op met het beheer van De Driehoek , 0546 – 45 77 42.

BINGO
Meestal wordt er iedere eerste vrijdagavond van de maand in De Driehoek een gezellige bingo gehouden. Er zijn vele leuke prijzen, Bovendien zijn er snacks te koop.
Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00uur. Voor info de heer Gerard Bloemendaal tel 06 481 737 57.

KOERSBAL
Koersbal is een sport waarbij wordt gespeeld op een vilten mat waarop de spelers de ballen in de ‘juiste koers’ proberen te rollen. In De Driehoek wordt recreatief gespeeld, daarnaast doet de groep regelmatig mee aan toernooien en competities.
Tijd: Dinsdagmiddag 13:30 tot 15:30 uur. Begeleider: Jan Oude Breuil 0546 82 05 44.

SCHILDERS/CREATIEF CURSUSSEN.
Er is nog ruimte in De Driehoek voor dergelijke cursussen of schilders groepen . Wilt u als begeleider/groep een dergelijke cursus organiseren of er aan deelnemen of een ruimte huren, neem dan contact op met beheer 0546- 45 77 42

BREDEBUURTSCHOOL.(BBS)
Voor informatie over de brede buurtschool kunt u contact opnemen met Ingeborg Askes van SCOOPwelzijn tel. 06 124 993 22 of i.askes@scoopwelzijn.nl.

BILJARTEN
Biljarten in De Driehoek . Op dinsdagavond wordt er weer gebiljart door enkele buurtbewoners, u bent van harte welkom om een balletje mee te stoten. Voor informatie neem contact op met : dhr.F. Revenboer tel.0546-768657 of met beheer tel 0546 45 77 42

OUDERENGYMNASTIEK
Onder deskundige en enthousiaste leiding van Thea Kamphuis wordt elke woensdagochtend 09:00 tot 10:30 uur door een groep senioren aan de conditie gewerkt middels gymnastiek. Voor info en/of opgave kunt u bellen met mevrouw Thea Kamphuis tel 06 486 691 21

COUNTRY en LINEDANCE
Op de woensdagavond wordt er in De Driehoek onder begeleiding van Peter van Houten door de “Maple Tree Dancers” 19:30 tot 22:00 uur gezellig gedanst op western muziek. Voor info. De heer Peter van Houten tel 06 348 741 00.

Taiji
Op donderdag is er Taijii of vergelijkbare beweging activiteiten in De Driehoek : the yellow maple – Veronique Rillmann organiseert deze activiteit voor info : 06-21391995 of
info@theyellowmaple.nl www.theyellowmaple.nl

Er is nog ruimte voor een dergelijke activiteiten. Wilt u als begeleider een dergelijke cursus organiseren of er aan deelnemen neem dan contact op met beheer 0546 45 77 42

KLEURRIJK KOKEN
Kleurrijk koken is een kook activiteit .van mensen uit en voor mensen in deze week. Het koken/eten vanuit verschillende culturen vindt plaats een keer per maand. Voor informatie neemt u contact op met Willemien Schippers tel: 0546 74 54 13.

KOKEN IN: De Driehoek .
Op dit moment zijn 3 kookactiviteiten in De Driehoek .
Koken met Joop – tel. 0546-851055
Kleurrijk koken – tel.0546-745413
Ab-hulp- tel. 06-24320192
De Driehoek is voorzien van een mooie en goed uitgeruste eetkeuken. Er is dus ruimte voor dergelijke activiteit. Wilt u als begeleider een kookactiviteit organiseren of er aan deelnemen neem dan contact op met beheer 0546 45 77 42.

Houtsnijclub “De Hoaltsnieders”.
In De Driehoek . wordt elke maandagavond van 19:00 tot 22:00uur enthousiast gebeiteld door een groep housnijders zowel in het platte vlak als 3 dimensionaal.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Nico Schipper tel 0546 86 54 42

KINDER-, TIENER-, MEIDEN- en JONGERENWERK (SCOOPwelzijn Almelo)
Voor informatie over de woensdagmiddagclub, jonger/ tienerinlopen, meidenclub etc. kunt u contact opnemen met Patricia Kuster van SCOOPwelzijn tel 06 411 425 77. P.kuster@scoopwelzijn.nl .

WIJKSPREEKUUR.
Heeft u vragen over de leefbaarheid of verbeteringen in de wijk dan kunt u elke laatste woensdag van de maand van 09:30 tot 11:30 uur contact leggen met de Wijkagent Maikel Bomer, de stadsdeel beheerder groen, de wijk regisseur Sylvia Schuite en de wijkondersteuner Handan Ekizkuyu.

Een greep uit de groep overige gebruikers van De Driehoek :
Residentie Buitenzorg; Beter Wonen; Vogelvereniging “Edelzang”; dansgroep “Halmata”; Jeugdzorg Overijssel; Gemeente Almelo;


                             ]logo gemeente almelo

Klik HIER voor meer informatie over Ossenkoppelerhoek, Beeklust en Groeneveld in relatie tot de gemeente Almelo[

Total Page Visits: 2568 - Today Page Visits: 1